CAN-01 KARDIÁLIS AUTONOM NEUROPÁTHIA RENDSZER

CAN-01 Kardiális Autonom Neuropátiás mérő és kiértékelő rendszer meghatározza az anyagcsere megbetegedések által létrejövő koros szív és érrendszeri elváltozásokat.

A rendszer intelligens technológiai alapokon méri (bármely EKG elektróda elrendezésben), értékeli, tárolja, kinyomtatja lelet formátumba az Ewing 5 kardiovaszkuláris reflexteszt eredményeit. A vizsgálatok szakasszisztensi szinten végezhetők.

Egyéb

REFLEX TESZTEK ISMERTETÉSE

A vizsgálat konfigurálásához a rendszer előre definiáltan felkínál egy a standard értékeket tartalmazó táblázatot. A táblázatban felkínált lépések és az ahhoz tartozó idők, valamint a vizsgálatok átkonfigurálhatók a vizsgálat-vezető igényeinek megfelelően.

Paraszimpatikus funkciók vizsgálata

  • Mélylégzés teszt: Légzéssel összefüggő szívfrekvencia változás meghatározása. A belégzés alatti legrövidebb, és a kilégzés alatti leghosszabb RR távolságnak megfelelő maximális, ill. minimális pillanatnyi frekvencia-különbséget meghatározva.
  • Valsalva manőver: A 15 másodpercig tartó 40 Hgmm-es erőltetett fújásra adott szívfrekvencia válasz. Ami által meghatározandó a kilégzés utáni leghosszabb és a kilégzés alatti legrövidebb RR távolság hányadosát.
  • Felállásra bekövetkező szívfrekvencia-változás (30/15 hányados): 3 perces nyugodt fekvés után 5 másodperces felállás és 1 perces állás kezdetekor mért EKG 30 ciklusának és 15 ciklusának RR távolságának a hányadosát határozzuk meg.

Szimpatikus funkció vizsgálata

  • Felállásra bekövetkező vérnyomáscsökkenés: 10 perc nyugodt fekvés után fekvő testhelyzetben, majd felállás után 1, 5 és 10 perccel vérnyomásmérés. 10 Hgmm vagy annál kisebb szisztolés vérnyomásesés intakt innervációt jelez. 11-29 Hgmm közötti vérnyomás-csökkenést határértéknek, 30 Hgmm vagy annál nagyobb vérnyomáskülönbséget kóros eredménynek számít.
  • Handgrip teszt: A kézizom maximális erejének 30%-val 3 percig szorítunk. A vizsgálat előtt, valamint a vizsgálat alatt percenként vérnyomásmérés történik. A diasztolés vérnyomás 16 Hgmm-t meghaladó emelkedése normális érték, a 11-15 Hgmm emelkedés határérték, míg 10 Hgmm vagy annál kevesebb diasztolés vérnyomás-növekedés kóros.