left-shadows
image-head
A cég bemutatása Megvalósult projektek Pályázatok Kapcsolat, elérhetoség
image-in the header
arrticle-title article-illustration

szechenyi-terv

GINOP-2.1.4-15

A szív ritmuszavarainak gyors és nagy mélységű elemzésére alkalmas módosított Időalapú HRV kiértékelő eljárás és mérőrendszer tesztelése és az eredmények összehasonlító biostatisztikai kiértékelése

A projekt rövid összefoglalása:

Jelen projekt eredménye képen kifejlesztett modul (HRV) egy olyan igényt elégit ki, amely – a vállalkozás által már kifejlesztett mérőrendszerekkel együtt – hatékonyan és mélyrehatóan tudja segíteni a káros aritmiák felismerését. A modul (HRV) szolgáltatásaiban a mért EKG primer hullámokból rövid idő alatt automatikusan kiértékeli idő, és frekvencia alapra leképezve a „Szívritmus változékonyságot”. A kiértékelt eredményeket az eljárást validációjának megfelelően megjelenítjük numerikusan táblázatban és ábrázoljuk az eloszlást koordináta rendszerben és hisztogramban. A kiértékelő felület algoritmusainak szoftveres leképzésénél kiemelt figyelmet fordítottunk, hogy a mért és exportált EKG hullámok mérésekor esetlegesen keletkező technikai artefaktumok hatásai a kiértékelt eredményeket negatívan befolyásolják. A felhasználói felület kialakításánál a szoftver lehetőségeit figyelembe véve arra törekedtünk, hogy a kiértékelést végző felhasználó gyorsan elsajátítsa a kiértékelés folyamatait. E cél eléréséhez igyekeztünk „Büfé listás” utasításokra felépíteni az egyes folyamatokat. További nem elhanyagolható tényező, hogy felhasználói felületen egy hatékony diagnosztikai felület jön létre, mely által a vállalkozás piaci pozíciója is erősödik.

 • Kedvezményezett neve: "MSB-MET" Kft.
 • Pályázati azonosító: GINOP-2.1.4-15-2018-00018
 • Megítélt támogatás: 4.800.000 Ft.
 • A támogatás mértéke: 100%
 • A projekt befejezése: 2018.10.06.

szechenyi-terv


szechenyi-terv

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az MSB-MET Kft. sikeresen zárta új portfoliójának fejlesztését Balatonfüreden

2014. február 14.

Az MSB-MET Kft 54 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Akkreditált klaszter tagvállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 105 millió forint összköltségvetésű projekt keretében a vállalkozás új portfóliója nyílik meg a rendszer betegségek (diabétesz, neuropátia stb.) gyors diagnosztizálásának méréstechnikai megoldásával. A mérőrendszer egyidejűleg ad választ a sympaticus és parasympaticus beidegződések kóros elváltozásaira és a kardiális állapotra.

Az MSB-MET Kft megalakulásakor (2005.) fő profilja preklinikai és klinikai komplex diagnosztikai eljárások fejlesztése volt. A tevékenység magába foglalta mérőrendszer kialakítását (szenzor, analóg-mérőrendszer, hardver/szoftver) a fiziológiai, farmakológiai metodika kialakításával, valamint a humán diagnosztika eljárásával.
A vállalkozás a jelen projektben megvalósította azt a célt, hogy a nagy anyagcsere betegségek mellékhatásainak egyik jelentős problémája gyorsan és objektíven diagnosztizálható legyen. A kifejlesztett rendszer alkalmazható a tömegszűrések, kórházi és rendelőintézeti, valamint háziorvosi gyakorlatban, lehetővé téve a prevenciót, a terápiás beavatkozások követését, és hozzá segít az anyagcsere megbetegedések hátterének jobb megismeréséhez. A projekt e célok megvalósításával befejeződött.
A cégről bővebb információt a www.msbmet.com holnapon olvashatnak.

MSB-MET Kft.
Cím: 8230 Balatonfüred, Lapostelki út 15.
E-mail: www.msbmet.com
Honlap: info@msbmet.com
www.ujszechenyiterv.gov.hu

megujul


szechenyi-terv

 • Pályázat kódja:
  GOP-1.1.1-11-2012-0412
 • Pályázat címe: Innovatív generikus gyógyszerfejlesztés szívinfarktus és agyi keringési zavar bizonyos típusainak megelőzésére
 • Projekt megvalósítás: 2012.11.16. – 2014.06.30.
 • Támogatás összege: 40 081 173 Ft
 • Közreműködő Szervezet:
  MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
  Postacím: 1539 Budapest, Pf.: 684.
  Székhely: 1139 Budapest, Váci út 83.
  Tel: (06) 40 200-617 Fax: (06 1) 465 8503
  E-mail: info@magzrt.hu
  www.magzrt.hu
 • Irányító Hatóság:
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
  www.nfu.hu

 

szechenyi-terv

 • Pályázat kódja:
  GOP-1.3.1-11/B-2012-0077
 • Pályázat címe: Komplex mérőrendszer alkalmazott technológiai fejlesztése a neuropátiás elváltozások gyors diagnosztikájához
 • Projekt megvalósítás:  2012.09.01-2013.12.31
 • Támogatás összege: 54 004 632,-Ft
 • Közreműködő Szervezet:
  MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.
  Postacím: 1539 Budapest, Pf.: 684.
  Székhely: 1139 Budapest, Váci út 83.
  Tel: (06) 40 200-617 Fax: (06 1) 465 8503
  E-mail: info@magzrt.hu
  www.magzrt.hu
 • Irányító Hatóság:
  Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
  www.nfu.hu

Projekt tárgya tevékenységei: A projekt során a vállalkozás azon fejlesztési eredményeit is hasznosítani kívánjuk, amelyeket az elmúlt években értünk el a kardiovaszkuláris betegségek non-invazív diagnosztizálásához fejlesztett mérőrendszerrel. A fejlesztés két fő szakaszt foglalna magába: 1. A mérő felület, amely non-invazív és könnyen kezelhető (akár asszisztensi szinten) módon alkalmas, hogy mérje a neurópátia vizsgálatához szükséges fiziológiás paramétereket (EKG, EGG, EMG szenzo/motoros idegi válasz, stb.). A mért adatokból nagypontossággal számolja és a vizsgálat befejezésekor a vizsgálatot végző rendelkezésére álljon az eredmény („SCORE” érték) oly módon, hogy az eredményt a mért fiziológiás paraméterek alapján bármikor újra lehessen értékelni. További követelmény, hogy az előírásoknak (személyi adatvédelem) megfelelően archiválódjanak a vizsgálati eredmények. E fejlesztések technikai fejlesztést (áramkőr, szenzor, mechanika) és preklinikai, klinikai tesztelést tesznek szükségesé. A fejlesztés az előző években már lezárt orvos diagnosztikai mérőrendszerrel együtt egy új gyártás kultúrát valósítana meg, amely gyártó felület és foglalkoztatás növekedést involvál.
A cégről bővebb információt a www.msbmet.com honlapon olvashatnak


 • Pályázat kódja:
  GOP 1.3.1  -07/1-2008-0012
 • Pályázat címe:
  Célzott klinikai diagnosztikai mérő rendszer fejlesztése
  a hirtelen szívhalál kiváltásában szerepet játszó kamrai ritmuszavarok
  kockázatának szűrésére
 • Projekt megvalósítás:
  2008.04.01 -2010.09.30
 • Támogatás összege:
  50 000 000 Ft

right-shadows